0895 704 765; пон-пет 09:00-18:00 ч.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА www.tapeti.eu

Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате настоящия уеб сайт. С всяко натискане на бутон, линк или обект на www.tapeti.eu, с изключение на пътя до настоящата страница, Вие декларирате, че изцяло приемате настоящите Общи условия.

Регистрация

Процедурата по регистрация в сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Сайтът може да бъде разглеждан от Вас свободно, без да е необходима регистрация. Тя е необходима само за пазаруване чрез онлайн магазина. В процеса на регистрацията, Вие доброволно предоставяте информация за себе си. В случай, че предоставите фалшива или невярна информация и това доведе до допълнителни усложнения, Tapeti.eu има право да закрие акаунта Ви и да откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

Защита на личните данни

Всички доброволно предоставени от Вас лични и други данни се съхраняват, обработват и използват от Tapeti.eu за целите на поддръжката,на определени функционалности на предлаганите услуги и за целите на рекламата и анализа на Tapeti.eu, както и при участие в игри, промоции и томболи.

tapeti.eu гарантира, че предоставените от Вас лични данни няма да се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели. Информираме Ви, че си запазваме правото да използваме IP адресите и други Ваши данни за разкриване идентичността в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

Вие имате право на достъп до собствените си лични данни, които сте въвели и по-всяко време можете да нанасяте корекции.

Представяни стоки и услуги на Сайта.

Tapeti.eu ще се стреми да поддържа актуална и изчерпателна информация за представените от сайта продукти и услуги. Въпреки това, имайте предвид, че информацията е валидна към датата на нейното побликуване.

Tapeti.eu има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени.

Внимавайте с цветовете!

Поради различните технически параметри на мониторите е много вероятно да има разминаване в цветовете на снимката, която виждате и реалния продукт! Въпреки, че Tapeti.eu не носи отговорност при разминаване в цветовете, Вие може да върнете продукта в 7 дневен срок и ние ще Ви възстановим парите. Все пак, бъдете внимателни, за да си спестите разходите по самото физическо връщане на стоката.

Цени

Всички представени в сайта цени са в лева и са валидни към момента на побликуването им. Цените на стоките са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която е посочена отделно.

Поръчка

Поръчки могат да правят гости и регистрирани потребители, приели настоящите общи условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формата за поръчка. С потвърждаването на поръчката, Вие влизате в договорни отношения с tapeti.eu (Договор за продажба от разстояние). Договорът се счита за сключен от момента на издаване на фискален бон и потвърждаване на конкретната поръчка от страна на tapeti.eu.

Плащане

Всички плащания се извършват само в български лев. Вие може да заплати цената на поръчана от онлайн магазина стока и услуга, като използвате по свой избор един следните начини:

1. Банков превод. В този случай Вие депозирате в банкова сметка на пълната стойност на поръчката. Доставката се подава за изпълнение след заверяване на сметката.

В горнитя случай, ако в седемдневен срок няма частичен или пълнен отказ от закупената стока, tapeti.eu автоматично приема направения депозит като плащане на поръчаните стоки или услуги. Ако в седемдневен срок Вие се откажете и върнете частично или изцяло от закупените стоки и при положение, че не сте нарушили правилата за връщане на стока, Фортуна 19 ЕООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума.

2. ”Наложен платеж” (плащане при доставката). В този случай, Вие извършвате плащане на доставката срещу издаден фискален бон в брой на куриера. С подписването на талона за приемане на пратката, Вие овластявате куриера да предаде от негово име и за негова сметка на tapeti.eu платената сума.

3. На каса в tapeti.eu. Ако решите да вземете поръчката си от офиса на tapeti.eu, Вие заплащате стойността и на каса срещу фискален бон. При тази опция, Вие не дължите пари за доставка.

Доставка на поръчана стока.

Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер по избраният от Вас начин и според посочените срокове. 

Стойността на самата доставка се начислява допълнително към стойността на стоките в процеса на самата поръчка. Тази стойност няма да бъде включена във фискалния бон, но е част от договора за продажба, включена е в общата стойност на поръчката и Вие се съгласявате да я заплатите

При получаването на стоката, Вие имате правото и задължението да направите оглед на доставените стоки. В случай на нарушен вид, възникнал при транспорта, трябва да изисквате от куриера попълването на протокол за увредена пратка. В случай на липса на артикул, моля опишете липсата в протокола за приемане на пратката и изискайте подписа на куриера. Фортуна 19ЕООД ще Ви изпрати липсващия артикул за своя сметка след получаването на оригиналния приемен протокол от куриера.

Цени на доставката:

Цените на доставката се определят по тарифа на фирмата куриер.

Проблеми при доставка.

При невъзможност за предаване на доставката (забавяне или по-ранното изпълнение), причината за което не е по Ваша вина, повторната доставка е за сметка на Tapeti.eu.
Вие се съгласявате да заплатите разходите по повторна доставка когато: При нужда от повторно идване на куриер по Ваша доставка по причини, възникнали от Ваша страна; Данните, които сте подали за доставката са непълни или неточни; Вашето или на упълномощен от Вас човек отсъствие, който да приеме доставката и да извърши плащането, когато то е заявено в брой.

При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на Tapeti.eu или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява. В този случай, Tapeti.eu има правото да получи от Вас или да задържи от направения депозит всички направени разходи по доставката. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато Вие неоснователно откажете да приеме пратката.

Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена.

Съгласно чл. 55, ал.1 ЗЗП, Вие имате право да се откажете от една или повече от поръчаните стоки в седемдневен срок от доставката. За да направите това, трябва да са изпълнени следните условия:

Предварително да информирате Tapeti.eu за Вашето намерение. Информирането се извършва писмено на адрес: sales@tapeti.eu или на посочените в „Контакти“ телафони. Задължително посочвате конкретната причина за връщане на стоката и банковата сметка, по която да Ви бъдат възстановени парите.
Да върнете съответната стока на адреса на , Tapeti.eu. Стоката трябва да бъде в добър търговски вид, без нарушена оригинална опаковка, с пълен набор от консумативи и аксесоари, в случай, че е имало такива. Стоката трябва да не е употребявана от Вас.
Върнатата стока трябва да бъде задължително придружена от фискалния бон (касовата бележка), получена при доставката й.
Всички транспортни разходи по връщането на стоката са за Ваша сметка.

В случай, че Вие се възползвате от правото си по чл. 55, ал.1 от ЗЗП и при положение, че са изпълнени посочените по–горе условия, Tapeti.eu се задължава да Ви възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по–горе банкова сметка) в срок от десет работни дни от връщането на стоката.

Ограничение на отговорността

Tapeti.eu не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато сте посочили неверни, непълни или неточни лични данни. Ваше задължение е да опазвате конфиденциалността на предоставените Ви от, Tapeti.eu потребителско име и парола. 

Tapeti.eu и неговите доставчици не носят отговорност за каквито и да е щети или пропуснати ползи, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на интернет страниците, разположени на домейн www.www.tapeti.eu.

Мнения за стоки. Некоректно използване на сайта.

Във функционалността на този интернет сайт е предоставена възможност за публикуване на мнения относно предлаганите стоки и услуги. Цялата отговорност за достоверността и евентуалните последствия от текста на дадено мнение се носи изцяло от потребителя, който го е публикувал. Tapeti.eu си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата, звучат неприемливо спрямо моралните обществени норми или противоречат на коректния тон, както и такива със съмнение за търговска или рекламна насоченост.

Tapeti.eu си запазва правото да изтрива акаунти и блокира бъдещ достъп до сайта на потребители, които смята за некоректни или злонамерени.


Собственик на сайта

Адресни и контактни данни на търговските обекти са описани подробно в меню „Адреси”


Авторски права.

Всички материали, снимки, текстове, дизайн елементи и концепции, находящи се електронните страници на домейн www.www.tapeti.eu, са собственост на Tapeti.eu.

Tapeti.eu използва за изработване на продуктите си изображения закупени от shutterstock.com, дизайнерски колажи и рисунки изработени специално за Tapeti.eu (Фортуна 19 ЕООД). Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или използвани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата без изрично писмено разрешение от Tapeti.eu на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена и ще се смята за нарушение на Закона за Авторското право и сродните му права. Информираме Ви, че почти цялото съдържание на www.www.tapeti.eu е защитено със скрити или явни авторски маркери и нарушаването на авторските права е лесно доказуемо.